1 dag geleden
1 dag geleden
De Arend is een familiebedrijf pur sang. “Mijn vader Hubert werkt op de achtergrond nog mee en zelf behoor ik tot de vijfde generatie,” vertelt Huub Tromp. Gevraagd naar de rode draad in die opvolging antwoordt hij: “Een no-nonsensementaliteit en een enorm sterke focus op gastvrijheid. De persoonlijke aandacht waarvoor we staan brengen we doorlopend over op de medewerkers, door ze regelmatig te coachen, ook on-the-job op de werkvloer, zodat ze net dat stapje extra zetten. Zij vormen de sleutel in de eerste indruk die onze gasten krijgen. Het zit ’m vaak in heel simpele dingen, zoals bezoekers die binnenkomen direct opmerken en begroeten, ook bij drukte. Een goede gastvrouw of gastheer houdt in de gaten of mensen zich comfortabel voelen en pikt daarbij ook non-verbale signalen op. Als iemand met zijn jas aan blijft zitten, is het misschien te fris binnen. Authenticiteit vinden we belangrijk bij onze medewerkers. Ze hoeven van ons geen vaste zinnetjes en omgangsvormen te hanteren, maar mogen de gasten aanspreken op een manier die bij henzelf past. Dat is oprecht en zorgt voor een ontspannen sfeer.”
Culinaire heroriëntatie
Daarmee blijft De Arend trouw aan de dorpse gezelligheid en de saamhorigheid die Winssen kenmerken. “Waar mogelijk kopen we binnen de directe omgeving onze producten in, zoals lokale appelsap en wijn, kazen van Kaasboerderij Ravenswaard en rund en varkensvlees van een boerderij in Horssen. Onze gasten komen echter uit een veel wijdere regio en daarbij zien we vooral het aandeel van de zakelijke markt toenemen. Mede daarom hebben we recent besloten om onze cateringtak af te stoten en de volledige focus op ons restaurant en zalen te leggen, waar voor mij persoonlijk een grote passie ligt.” Tromp schrijft de groei gedeeltelijk toe aan de culinaire heroriëntatie, waarmee De Arend een bredere doelgroep aanspreekt. “Net als voorheen kun je hier onder de noemer ‘Smaakmakers’ nog altijd bijzondere gerechten bestellen, maar de menukaart biedt nu ook toegankelijker alternatieven. Ons team onder leiding van de chef-kok maakt alles zelf op basis van verse producten met een eerlijk verhaal.”Vergaderdiner
Het prachtige oude pand van De Arend in Winssen huisvest naast het restaurant twee audiovisueel goed toegeruste vergaderruimten tot zes respectievelijk twaalf personen en een tweetal multifunctionele zalen tot 170 personen (zittend), geschikt voor bijvoorbeeld een bedrijfsfeest, een presentatie, workshop of een kerstborrel voor een groot gezelschap. “Desgewenst combineren we het arrangement met een teambuildingsactiviteit hier in de directe nabijheid, zoals een wandeling door de uiterwaarden onder leiding van een gids, een roofvogeldemonstratie, Solex-rijden of een cursus schapendrijven,” zegt Tromp. “Verder geven we het bedrijfsleven graag de tip mee om een vergadermenu te laten verzorgen in de vorm van een lunch of diner. Wanneer onze medewerkers toestemming krijgen om met het serveren van het eten een meeting even te onderbreken, kan dat de dynamiek positief beïnvloeden. Het stelt de gasten in de gelegenheid om informeel over het onderwerp verder te praten en tot nieuwe inzichten te komen. Van opdrachtgevers horen we terug dat dat goed bevalt.” Waar goed gastheerschap al niet toe kan leiden!Meer weten? Kijk op De Arend.
Op de hoogte blijven van onze updates?